Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Min mors slekt sine kjælenavn/kallenavn på meg

Min mor flytta fra min far, (i Svelvik), da jeg var tre år gammel, (i 1973), og dro med min lillesøster Pia og meg, til Vestmarka, (utenfor Larvik).

Min mors foreldre, flytta etterhvert også, ned til Larviksområdet, og jeg fikk flere kjælenavn/kallenavn, i tida før jeg flytta tilbake, til min far, (på Bergeråsen, i Svelvik), i 1979.

Min mor kalte meg kjælenavn/kallenavn, som: 'Erik Marsipan', (fordi at jeg var så glad i marsipan vel), 'Putte'/'Puttemann', (fra barneboken 'Putte i Blåbærskogen' vel), og 'Femøringen min', (på den tida, som jeg fylte fem år, da vi bodde, i en hytte, (som min mors nye samboer Arne Tormod Thomassen, hadde ledet arbeidet, med å bygge), i Brunlanes).

Min morfar Johannes, (som flytta, til Nevlunghavn, (like utenfor Larvik), sammen med bestemor Ingeborg, (som var danskfødt), i 1975), var ofte 'skøyeraktig', (må man vel si), og kalte meg kjælenavn/kallenavn, som: 'Rikkemann', 'Tuttemann Tute' og 'Du din tater, du din røver', (av en eller annen grunn).

Bestemor Ingeborg, ville vel, (noen ganger), kalle meg for: 'Erikmann', (mener jeg å huske). Men siden at hu var danskfødt, (og siden at det språket, vel må sies, å være, litt 'uklart'), så ville nok kanskje, noen som var veldig 'norske', ha trodd, at min mormor, da sa: 'Ek-mann', (eller noe i den duren), kan man vel muligens mistenke.

Min fars slekt sine kjælenavn/kallenavn på meg

Etterhvert så fikk min mor og meg, nok av hverandre, (må man vel si), og jeg flytta tilbake, til min far, (på Bergeråsen, i Svelvik), da jeg var ni år gammel, (i 1979).

Min far kalte meg: 'Guttungen', (til jeg var langt oppi tenårene/20-årene). Dette var et kjælenavn/kallenavn, som min farfar Øivind, hadde begynt å kalle meg, en sommer, (på midten/slutten av 70-tallet), da min far og hans yngste bror Runar, hadde kidnappet Pia og meg, fra vår mor, (som på den tida bodde, i Mellomhagen, (hvor vi bodde, fra 1976 til 1978), i Larvik).

Min far flytta, til en dame, ved navn Haldis Humblen, (på Bergeråsen), våren 1980, og etter dette, så måtte jeg bo aleine, (fra jeg var ni og et halvt år), i min fars gamle leilighet, i Hellinga 7B, (på Bergeråsen), og min far kjøpte seinere, (av en eller annen grunn), Roger Stenberg sin leilighet, (også på Bergeråsen), hvor jeg bodde aleine, fra våren 1981, til min lillesøster Pia, ville flytte inn hos meg, (uten at hu fortalte grunnen vel), en gang, skoleåret 1988/89.

Mens jeg bodde, i leiligheten, (i Leirfaret 4B), som min far hadde kjøpt, av Roger Stenberg, så var Arne Thormod Thomassen, (som da også, hadde flytta, fra min mor), og hans nye samboer Mette Holter, på besøk, hos min far og Haldis Humblen, (i Havnehagen, på Bergeråsen). Og Mette Holter fortalte meg, en gang, studieåret 1990/91, (da jeg leide et rom, av Mette Holter og Arne Thormod Thomassen, på Furuset, i Oslo), at min far, hadde kalt meg, for: 'Jævelungen', (noe som var ukjent for meg, at min far, pleide å kalle meg, for å si det sånn), da hun og Arne Thormod Thomassen, hadde vært, på besøk, på Bergeråsen.

Siden at min far, var ungkar, (og jobba, på sin fars snekkerverksted), på den tida, som jeg flytta tilbake, til Bergeråsen, i 1979, så var det avtalt, at jeg skulle gå bort, til min fars foreldre, (på Sand), hver dag, etter skolen, (de første årene, etter at jeg flytta tilbake igjen, til Berger).

Bestemor Ågot, (som jeg derfor møtte, rimelig ofte), ville sjelden, si navnet mitt, (sånn som jeg husker det), men noen ganger, så kalte hu meg, for: 'Runar', (husker jeg). Runar var egentlig navnet, på min onkel, (hennes yngste sønn), og derfor, så lurte jeg på, om Ågot, begynte å bli, litt senil, når hu kalte meg, dette navnet, (husker jeg).

Mitt første 'data-nick'

Jeg fikk min første datamaskin, (en VIC-20), da jeg var 11-12 år gammel, (jeg er født, i 1970), og etterhvert, (litt seinere på 80-tallet), så fikk jeg, en kamerat, som het Kjetil Holshagen.

Kjetil Holshagen dro med, en kamerat, ved navn Øystein Andersen, hjem til meg, på Bergeråsen, (min far lot meg bo alene, fra jeg var ni år gammel, noe jeg har omsorgssvikt-sak om nå).

Min far, fortalte meg, (han pleide, å besøke meg, noen ganger, hver uke), at Øystein Andersen, (som egentlig bodde, i Lørenskog, cirka ti mil unna), var en gutt/kar, som hans kusine Reidun, (som hadde, et slags sommerhus, på Sand/Bergeråsen), hadde adoptert, fra Korea.

Siden at Øystein Andersen, bodde i Lørenskog, (som er en av Oslos nabo-kommuner), så hadde han 'hver' helg, (fra høsten 1986, kan det vel ha vært), med seg, nye spill og videofilmer, fra Oslo/Lørenskog.

Blant data-spillene, til Øystein Andersen, (jeg hadde, på den her tida, en Commodore 128), så var det også, en god del såkalte 'demo-er', og alle som lagde sånne programmer, hadde nick, (virka det som).

Jeg hadde selv, hatt som hobby, å lage data-programmer, (i programmeringsspråket Basic), siden 1982, (kan det vel ha vært), og på en slags demo, som jeg lagde, på min Commodore 128, så brukte jeg nicket 'PEP', (egentlig 'Pepzi'), av en eller annen grunn, (det var bare et nick, som jeg kom på), husker jeg.

Kjetil Holshagen sa da, at da ville han, ha nicket: 'Cola'. Men det ble seinere til, at han heller brukte nicket: 'CIA', (av en eller annen grunn), husker jeg. Og det var også sånn, at Øystein Andersen, begynte å bruke nicket: 'KGB', (omtrent samtidig), husker jeg.

90/00-tallet

Mens jeg bodde, på Ungbo, på Ellingsrudåsen, (hvor jeg bodde, fra 1991 til 1996), i Oslo, så inviterte min tidligere russekamerat Magne Winnem meg, hjem til seg, på Bergkrystallen, (også i Oslo).

Magne Winnem hadde fått seg internett, (dette må vel antagelig, ha vært, en gang, i 1995), og Magne Winnem ville, at jeg skulle se, i en bok han hadde kjøpt, (med masse linker i), sammen med han, (siden at vi hadde gått, på datalinja sammen, (på Gjerdes videregående, i Drammen), og siden at jeg, etter det, gikk to år, på NHI).

Etter dette, så dro Magne Winnem meg med, (dette var vel, en gang, våren 1996, mens jeg bodde, (i en hybel, som jeg leide, av min arbeidsgiver Rimi), på St. Hanshaugen), til datasalen, på BI, (på Schous plass, i Oslo), hvor han studerte, på den tida.

BI sitt dataorakel, (var det vel antagelig), hadde lagt ut linker, til engelsk-språklige chatte-nettsteder, fra start-menyen, på alle PC-ene, i BI sin datasal, (husker jeg).

Før jeg ble kamerat med Kjetil Holshagen, så var jeg kamerat, med hans nabo, (og min klassekamerat), Tom Ivar Myrberg, (som flytta til Drammen, mens vi gikk, på ungdomsskolen). Han tipset meg om, at det var noe som het kontakttelefonen, på begynnelsen av 80-tallet, og 'BI sine' chatte-nettsteder, var noe lignende, av kontakttelefonen, (syntes jeg).

Jeg fikk ihvertfall lyst til, å teste, å ha internett, (husker jeg), og gikk på Spaceworld, i Karl Johan, (over Tanum bokhandel der), og fikk meg internett, (fra Schibsted Nett), sommeren 1996, (var det vel).

I Schibsted sin internett-manual, så stod det, at 'alle', pleide å ha nick, på internett.

Jeg var litt lei, av nicket 'Pepzi', så jeg valgte heller nicket 'Frodo', (siden at jeg leste, i 'Ringens Herre'-bøkene, på den tida).

Dette var før Google ble oppfunnet, så de chatte-nettstedene, som jeg fant, med datidens søkemotorer, (jeg brukte vel Lycos, blant annet), var muligens, litt obskure, (og jeg husker ikke lenger navnene, på disse chatte-nettstedene, må jeg innrømme).

Uansett så var det sånn, at de amerikanske chat-erne, syntes at nicket mitt, (Frodo), var 'dorky', husker jeg.

Og jeg hadde også, en tidligere kamerat, i Larvik, som het Frode Kølner. Og Kjetil Holshagen var den, som første gang, viste meg en bok, av Tolkien, (en gang, rundt midten, av 80-tallet, var det vel), husker jeg. Så det ble kanskje litt rart, å ha nicket Frodo, (for lenge), må man vel si.

Så da jeg hadde kommet, så langt, i Schibsted Nett sin internet-manual, at det stod, om irc, så valgte jeg, å heller bytte nick, (husker jeg). Og jeg prøvde, å taste inn nicket: 'Sandman', (etter en tegneserie, som jeg hadde begynt, å lese, under førstegangstjenesten, i Elverum, (hvor det var ganske kaldt, og lite å gjøre, om kveldene, må man vel si)).

Men nicket 'Sandman' var opptatt, på irc, (dette var EF-net), så jeg tenkte da, på tegneserie-figuren John Constantine, som noen ganger var med, i Sandman-serien/bladet.

Jeg tastet inn 'john_constantine', (for i internett-manualen til Schibsted Nett, så stod det, at man måtte være forsiktig, med å bruke, store bokstaver, på nett), og på EF-net, så ble det, til 'john_cons', (siden at nickene der, ikke kunne være, på mer, enn ni tegn/bokstaver).

Når jeg da, skulle ha meg, en Blogger-blogg, i 2007, så kom jeg ikke på, noe annet, å kalle bloggen, enn: 'john_cons'.

Og på web, så syntes jeg, at 'underscore'-tegnet, ble litt rart. Så på web, så ble ofte 'john_cons', til 'johncons' da, (for å si det sånn).

Det var også sånn, at jeg etterhvert, (dette var vel rundt sommeren 1997), fikk et slags lederverv, på irc, (jeg ble op, på kanalen #quiz-show), og jeg hadde også min egen chatte-kanal, (#blablabla), på EF-net.

Så jeg var også, litt kjent, under nicket 'john_cons', (som ganske ofte, ble til kallenavnet 'cons', (som jeg brukte, som nick, på VGD, fra cirka 2003), på #quiz-show).

Så en av grunnene, til at jeg valgte, å kalle, min blogg, (og seinere mitt nettsted), for 'johncons', var at jeg var litt kjent, under dette nicket, (eller ihvertfall versjoner av det), på irc og debattforum osv., (på 90/00-tallet).

Romerike-kallenavn

Det var forresten også sånn, at min tremenning Øystein Andersen (som er adoptert fra Korea), og hans/vår kamerat Glenn Hesler, kalte meg for: 'Riple', på begynnelsen, av 90-tallet, (hjemme hos Øystein Andersen, på Hanaborg/Lørenskog). Men jeg forstod ikke hva grunnen var, til at de kalte meg dette navnet, og jeg har aldri brukt dette nicket selv.

Glenn Hesler kalte meg også, for: 'Hvit neger', (hjemme hos Øystein Andersen), på den samme tida. Og det forstod jeg ikke noe av, for alle mine tipptippoldeforeldre, er norske/nordiske, (for å si det sånn).

Øystein Andersen hadde også, en kamerat, fra Lørenskog, som het Tom Gulbrandsen, (som etterhver ble butikksjef, på Kiwi St. Hanshaugen), og han kalte meg: 'Sjiraffen' og 'Giraf', husker jeg, (av en eller annen grunn), når Glenn Hesler dro meg med, for å spille fotball, med Tom Gulbrandsen og hans Lørenskog/Romerike-kamerater, (noe jeg var med på, (først på Ellingsrud og seinere på Åråsen), en del ganger, mellom 1993/1994 og cirka år 2000).


Sist oppdatert: 20. april 2017

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2024