Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Mine første nettsteder

Jeg fikk meg internett, i 1996, og min lillesøster Pia, hadde visst da sagt, (fortale hu meg), til min fars slekt, at jeg hadde fått meg hjemmeside. Men det var ikke riktig. Det var min lillesøster som blandet internett og hjemmeside, (må man vel si).

Etter dette, så dukket min tidligere datalinja-klassekamerat, (fra Gjerdes videregående, i Drammen), Magne Winnem, opp på døra mi, på St. Hanshaugen, (hvor jeg bodde, fra 1996 til 2004), med Høyre sine web-sider. Det var noen bugs, som han ville ha min hjelp, med å fikse. Jeg hadde gått på NHI, studieårene 1989/90 og 1991/92, men der lærte vi ikke noe, om webdesign, (for dette var, i tida før, at internett, liksom tok av). Så dette, (at Winnem ba meg om hjelp, til å gjøre, noe HTML-arbeid, på Høyre sine nettsider), ble litt dumt, (må man vel si).

Winnem dro meg også med, på en kurskveld, hos Unge Høyre/Jan Tore Sanner, (i Høyres hus, i Stortingsgata), sommeren 1991, så det var muligens derfor, at Høyre, 'hadde godkjent', at Winnem tok med seg, Høyre sine nettsider, (på en diskett), hjem til meg.

Jeg hadde internett, fra Schibsted Nett, (fra 1996). Og disse ble etterhvert kjøpt opp, av SOL. Og på shellet mitt, hos SOL, (eller om det var, hos Schibsted Nett), så lagde jeg etterhvert, (noen måneder/år, etter at Winnem hadde vært på besøk, med Høyre sine web-sider), et enkelt nettsted, (eller nettside), hvor jeg kun hadde, noen linker, til mine favoritt-nettsteder.

Før jeg flytta til England, i 2004, så var det også sånn, at jeg, (noen måneder før jeg flytta), fikk meg, en konto, hos Angelfire, og der publiserte jeg, noen videoer, av Everton-scoringer, (som jeg hadde laget selv, ved hjelp, av et TV-kort, som jeg hadde, de siste årene, som jeg bodde, på St. Hanshaugen).

johncons.com

Jeg sluttet, som butikksjef, i Rimi, sommeren 2002. Og høsten 2002, så begynte jeg, på en bachelor-grad, i IT, ved HiO IU, (som også var kjent, som Oslo Ingeniørhøyskole).

På HiO IU, så hadde vi, et webdesign-fag, det første semesteret. Men det var mye gruppearbeid, (det første semesteret), og siden at jeg, hadde ti års ledererfaring, fra Rimi, (og også litt ledererfaring, fra Forbrukersamvirket, Forsvaret, Unge Høyre, slektsbedrift, vitseavis og irc), så var det ikke sånn, at jeg, (på ingeniørhøyskolen), maste om, å få være leder, (siden at jeg, hadde så mye erfaring, (og også utdannelse/kurs, fra handel og kontor, NHI og Rimi/ICA), i ledelse).

Men siden at jeg ikke, var leder, i gruppe-oppgavene/fagene, på HiO IU, så måtte jeg finne meg i, å gjøre, det arbeidet, som jeg ble satt til, av mine medstudenter. Og i webdesign-faget, så ble jeg satt til, å skrive innhold, om MIDI-musikkfiler, (som jeg da forresten ikke, hadde hørt om før), istedet for, å for eksempel, drive med webdesign.

Dette var muligens fordi, at jeg, i en annen gruppe, liksom hadde rollen 'Java/programmerings-guru', (og at mine medstudenter derfor, ønsket at jeg, skulle få litt avveksling, fra å drive, med koding/programmering, i de andre fagene).

Gruppelederen, (Dag Anders Rougseth), i webdesign-faget, spurte meg, ('gjennom' en av de største datasalene, på HiO IU), etter at oppgaven var ferdig, om hva jeg skulle gjøre, når det gjaldt, å oppdatere meg, innen webdesign. Jeg sa da, at jeg skulle printe ut, et kompendium, (om HTML/CSS), som lå, på HiO IU sine nettsider, og ta vare på det, sånn at jeg kunne finne det, hvis det trengtes.

Jeg kunne jo like gjerne, ha svart, at jeg kunne søke, på Google, hvis jeg måtte drive, med webdesign. Men min onkel Runar, har/hadde, et lite bibliotek-rom, i sitt hus, i Son, og det var sånn, at det var mitt mål, (må jeg si), å engang, også få meg, et så stort hus, at jeg kunne ha, et eget bibliotek-rom, (og derfor hadde jeg allerede begynt, å samle litt, på bøker, (og permer osv.), på den tida, som jeg gikk, på ingeniørutdanningen).

Og da jeg ble arbeidsledig, i England, i desember 2008, så begynte jeg, å jobbe mer, på et nettsted, (johncons.com), som jeg hadde hatt online, noen få måneder, tidligere i 2008, (må det vel ha vært), og dette var da, for å varsle om, at jeg ikke fikk mine rettigheter, i flere saker, (etter at jeg overhørte, at jeg var forfulgt, av 'mafian', på Rimi Bjørndal, (hvor jeg jobbet deltid, som låseansvarlig, ved siden av studiene), i desember 2003).

Kampen mot den siste Sovjetstat

På grunn av problemene, i Oslo/Norge, så bestemte jeg meg for, å gå, det siste året, av bachelor-graden min, i utlandet. Og jula 2004, så ville min lillesøster Pia, besøke meg, på 'campus', på University of Sunderland, sammen med sin sønn Daniel, sin vennine Siv og hennes sønn Dennis.

Daniel, (som er Pia sin sønn, med Keyton fra Somalia), er født, i 1995, og Dennis, var på samme alder. Jeg fikk derfor ikke gjort mye studie-arbeid, i denne juleferien, for Daniel, ville 'hele tida', låne PC-en min, for å lage tegninger, i Paint.

Jeg hadde aldri drevet, med Paint selv. Men Pia hadde ikke internett, og derfor, så var det vel, at Daniel, var så glad, i Paint, (siden at Pia, (rundt årtusenskiftet), hadde en laptop, (som var 'bøff' vel), men ikke internett.

Og da jeg selv, ble arbeidsledig, i 2008, så ble det til, at jeg blant annet, testet dette Paint-programmet litt. Og jeg lagde blant annet 'Den siste Sovjetstat-flagget'. Og da, så passa det bra, å kalle, mitt nye Angelfire-nettsted, (som vel var basert, på johncons.com-koden), for: 'Kampen mot den siste Sovjetstat', (siden at jeg da, kunne bruke, det nevnte 'Sovjetstat-flagget', som logo).

johncons.org

Rundt 2009, (var det vel), så begynte firmaet One, å selge domenenavn og et år web-hotell-leie, for cirka 100 kroner. Og da, så ble det til, at jeg kjøpte domenenavnet johncons.org, (for jeg tenkte, at org-domenenavn, kanskje ville føre til, at jeg fikk mer oppmerksomhet, rundt min nød/rettighets-kamp).

johncons-web

Da jeg begynte, med min nød/varsel-blogg, i 2007, så var det, på Angelfire, at jeg begynte, å blogge, (selv om det etterhvert ble sånn, at jeg fortsatte, den bloggen, på Blogger).

Og da jeg i 2011, ble utsatt, for en urettmessig utkastelse, i Leather Lane, (hvor jeg hadde bodd, siden 2006), i Liverpool, så havnet jeg etterhvert, på et herberge, (ved navn Azalea Lodge), i Sunderland, (hvor jeg hadde studert tidligere). Men dette herberget, var for prøve-løslatte fanger osv., (fikk jeg inntrykk av), så jeg deltok ikke, på de felles måltidene der, selv om matpenge-betaling, var obligatorisk.

På grunn av dette, så gikk, omtrent alle pengene mine, til mat, (på den tida, som jeg bodde, på Azalea Lodge), og derfor, så hadde jeg ikke råd til, å betale, så mange web-hotell-regninger. Jeg gjorde det derfor sånn, når det gjaldt mine nettsteder johncons.org og johncons-fanclub.net, at jeg la informasjonen, fra disse nettstedene, over på et nytt nettsted, (johncons-web), som fortsatt ligger, på dette gratis-shellet, (hos Angelfire).

Migrering til CSS-løsning

I desember 2015, (var det vel), så bestemte jeg meg for, at det nok var på tide, å la dette nettstedet, (johncons-web), få en litt mer moderne design.

Jeg hadde drevet en nettbutikk, (for Glacier Mints/isbre-mint osv.), fra 2010 til 2014, i England. Og det meste, av denne tiden, så brukte jeg, en egenutviklet design, for denne nettbutikken.

Derfor så hadde jeg, litt erfaring, fra CSS-nettsteder, (siden at Posegodt.net, (som etterhvert ble navnet, på den nettbutikken), hadde hatt, en egenutviklet HTML/CSS-design).

Og jeg fikk da johncons-web over, på en lignende løsning, som jeg faktisk, måtte lage, fra scratch, siden at koden, til Posegodt, ikke gikk så bra sammen, med annonsene, på Anglefire, (viste det seg).

Men derfor, (siden at jeg lagde koden, fra scratch), så ble det også sånn, at jeg fikk muligheten, til å lage, dette nettstedet responsivt, (som det kalles), selv om det nok også, 'kræsjer' litt, med reklame-bannerne, til Angelfire.


Publisert: 11. desember 2016

Sist oppdatert: 12. desember 2016

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2023