Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Denne boken er den sjette i rekken av mine memoar-bøker.

Boka handler om den tida da jeg bodde på University of Sunderland sitt boligkompleks the Forge (noe jeg gjorde fra september 2004 til januar/februar 2005).

Jeg hadde egentlig ønske om å få meg egen leilighet, da jeg skulle studere i Sunderland.

(Dette var noe jeg hadde lest om, at skulle være mulig, på en såkalt 'leaflet', som lå i en slags info-pakke, som jeg fikk i posten, fra universitetet, noen uker før jeg skulle begynne på disse utenlands-studiene).

Men da jeg kom til Sunderland, så nektet damene på Accommodation-kontoret (bolig-kontoret til University of Sunderland) å la meg få egen leilighet.

Så jeg måtte bo i lag med 'en haug' av utvekslings-studenter fra Tyskland, Italia og Spania.

De tyske jeg måtte bo sammen med, var forresten ikke så vest-europeiske, at det gjorde noe.

Dörte var fra det tidligere Øst-Tyskland, Iwo hadde rumenske foreldre og Nelufer var egentlig fra Tyrkia.

Dessuten så var det sånn, at hu siste tyske (som vel het Katrin Fischer, eller noe lignende) var fast bestemt på, at jeg måtte bli kjent med Brusk, fra nabo-leiligheten.

Brusk var nemlig utvekslings-student fra HiO IU (som meg).

Brusk hadde gått på studietrinnet under meg, på HiO sin ingeniørutdanning (i Cort Adelers gate) fortalte han.

Og han var fra Syria (av kurdisk etnisitet) men passerte mer eller mindre som tysker der, siden at han hadde bodd i Tyskland noen år, før han flytta videre til Norge.

Og etter dette, så var det umulig å få fred der.

Brusk var hele tida på døra mi, og jeg måtte henge en del i nabo-leiligheten, sammen med Brusk og de andre som bodde der (blant annet Nicole Erwin fra USA, Julian fra Frankfurt og Javier (het han vel) fra Spania).

Jeg hadde jo egentlig flykta til England (på grunn av at jeg hadde overhørt, at jeg var forfulgt av mafian, i Oslo) og jeg var rimelig anspent (jeg hadde fått ødelagt trynet, hos St. Hanshaugen Hudpleiesenter, noen måneder før).

Så jeg var like mye på the Sports Center (og trente vekter og svømming/kondisjon) som jeg var på forelesninger.

Og jeg shoppa en del i begynnelsen der (for jeg hadde tenkt å begynne et nytt liv i England, og bli der etter studietiden).

Men når jeg hadde brukt opp Rimi Langhus-lønnings-kronene, så kom ikke studielånet (fra Lånekassa).

Så jeg måtte overtrekke min DNB-konto, og etterhvert tok de pengene også slutt, og jeg hadde da dårlig råd, i noen dager/uker.

Men så var det sånn, at min lillesøster Pia ville bo der, i et par uker, i jule/nyttårs-ferien.

Og hu tok med seg sin halvt afrikanske sønn Daniel (som da var ni år gammel) sin venninne Siv, samt Siv sin halvt asiatiske sønn Dennis (som var på alder med Daniel).

(Disse leide rommet til Brusk (som var i Oslo i juleferien) og en nord-afrikaner (med tysk statsborgerskap) som bodde over gangen for Brusk.

Etter at Accommodation-kontoret igjen var vanskelige, og nektet Pia (og de) å leie rom i Clanny House, som var et tilbud universitetet hadde, til slektninger av studentene.

Dette var på grunn av, at Pia og Siv skulle ha med seg sine unge sønner (noe som visst ikke var lov).

Og Accommodation-damene anbefalte istedet, at Pia og de skulle bo på Travelogde (en hotell-kjede) noe Pia og de ikke hadde råd til.

Så jeg fikk overtalt Brusk (og hans nord-afrikanske/tyske kamerat) til å la Pia og Siv leie deres rom, for en rimelig penge, i juleferien).

Og da studielånet endelig kom (i januar) så var jeg så forsinka med studiene, at jeg tenkte at det smarteste var å flytte videre til London (sånn at jeg ikke endte opp blakk, hjemløs, arbeidsledig og uten en grad, i Sunderland, noen måneder seinere).

https://johncons.net/minbok6_jub.doc (last ned Min Bok 6 som DOC-fil)

https://johncons.net/minbok6_jub.pdf (last ned Min Bok 6 som PDF-fil)


Publisert: 10. september 2023

Sist oppdatert: 13. september 2023

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2024