Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Denne boken er den femte i rekken av mine memoar-bøker.

Denne boka handler om tida da jeg leide en Rimi-leder-hybelleilighet på St. Hanshaugen (noe jeg gjorde fra 1996 til 2004).

Da jeg flyttet hit, så var jeg assisterende butikksjef på Rimi Nylænde.

Og den tittelen (assisterende butikksjef) hadde jeg de 2-3 første årene, som jeg bodde der.

Og siden at Rimi hadde bransjens laveste leder-lønninger (og siden at Glenn Hesler hadde prakket på meg en brukt Toyota HiAce, rett etter at jeg fikk meg lappen, noen måneder før).

Så ble det til at jeg fikk meg en ekstrajobb som budbil-sjåfør, hos Chinatown Expressen Eiksmarka (en jobb som det stod om i Aftenposten).

Og jeg ble også forespurt (av en bergenser med nick Empen (som vel egentlig heter Martin Nielsen)) om å være op på irc-kanalen #quiz-show (på ef-net) noe som var litt status, på den tida (må man vel muligens si).

Det at jeg ble #quiz-show-op var i 1997, og året etter så brukte jeg en ferieuke på å ta et kurs i Windows NT Server Core Tech (min mor hadde hørt at Magne Winnem anbefalte meg å ta dette kurset, og hu nærmest prakket på meg kurs-pengene, av en eller annen grunn).

NT-kurset var hos Global Knowledge Network (som da holdt til på Skullerud).

Og etter dette kurset, så fikk jeg litt momentum (når det gjaldt karriere osv.) syntes jeg.

Så jeg dristet meg til å spørre Rimi-distriktsjef Anne Kathrine Skodvin, om jeg hadde noe sjanse til å bli butikksjef (eller om jeg bare burde fokusere på IT-jobber).

Og da sa Skodvin etterhvert at jeg kunne begynne som butikksjef på Rimi Nylænde (på Lambertseter) høsten 1998.

Og etter å ha hatt den jobben, i et par år, så begynte jeg som butikksjef på Rimi Kalbakken (hvor de hadde en omsetning, på cirka 800.000 i uka (omtrent det dobbelte av Rimi Nylænde)) høsten 2000.

Men etter at jeg begynte som butikksjef på Rimi Kalbakken, så var det så mye tull (fra hovedkontor-sjefene) syntes jeg.

Så jeg bestemte meg for å slutte i Rimi, for å liksom ikke miste min integritet (jeg syntes at det var sånn, at jeg ble utsatt, for reispikka mobbing (mer eller mindre) må jeg si).

Omtrent samtidig, så ble jeg tilbudt jobben, som butikksjef, på Rimi Langhus (på Vevelstad, i Follo) og der begynte jeg våren 2001.

Og jeg hadde egentlig ikke planer om å jobbe der noe særlig lenge (jeg ville ut av Rimi, etter det som hadde skjedd på Rimi Kalbakken).

Men jeg mener at jeg overhørte, at noen hadde skrytt av meg til de ansatte (før jeg begynte på Rimi Langhus) og derfor tenkte jeg, at jeg fikk prøve å få hevet butikk-standarden litt (på Rimi Langhus) før jeg slutta.

Og så sykmeldte jeg meg, rundt årsskiftet 2001/2002 (omtrent samtidig med at jeg/vi vant den gjeve/høyt-hengende Rimi Gullårer-konkurransen, som var Rimi sin interne drifts-konkurranse (som en av kun tre Rimi-butikker, i hele landet)).

Og så forhandlet jeg (med Skodvin) og vi ble enige om at jeg skulle begynne å studere IT igjen (på heltid) samtidig med at jeg beholdt min jobb-leilighet (på St. Hanshaugen) og begynte som låseansvarlig, på Rimi Bjørndal (og etterhvert også Rimi Langhus) ved siden av studiene.

Og så begynte jeg å studere IT, på HiO IU (HiO sin ingeniørutdanning) høsten 20002.

Og etterhvert så overhørte jeg at jeg var forfulgt av mafiaen (og fikk ødelagt trynet da jeg prøvde å fikse en skade, som jeg hadde fått, av et slags kvise-middel (for hvis jeg fikk en kvise, så begynte butikk-folka å tiske, kunne det virke som)).

Så jeg bestemte meg for å flytte til utlandet.

Og jeg hadde da ikke så mye penger (selv om jeg fikk cirka 100.000 da min mor døde, i 1999, for hu hadde visst hatt en slags livsforsikring).

Så måten jeg løste det på, var å bli utvekslingsstudent, i Sunderland (HiO IU samarbeidet med University of Sunderland, blant annet).

HiO begynte å tulle med søknaden, og jeg måtte istedet kontakte IEC (nåværende Kilroy Education) for å få en studieplass (på tredjeåret av et britisk Bachelor-program i Computing) ved University of Sunderland.

Og så flyttet jeg til England høsten 2004 (etter å ha jobbet den siste sommeren, som butikksjef-ferie-vikar, på Rimi Langhus).

Det var også sånn, at jeg i 1996, ble overført fra mob-hæren til HV (på grunn av at Forsvaret omorganiserte, siden at den kalde krigen var slutt).

Og dette var ikke snakk om det tradisjonelle Heimevernet.

For det var ikke sånn at jeg skulle være med i St. Hanshaugen (hvor jeg bodde) sitt område.

Men dette var noe som het 02018 støtteområde.

Og det var en slags elite-avdeling innen Heimevernet og forløperen til Derby.

Og HV-øvelsene (og alt det andre som skjedde mens jeg bodde på St. Hanshaugen) har jeg også skrevet om i denne boken.

https://johncons.net/minbok5_jub.doc (last ned Min Bok 5 som DOC-fil)

https://johncons.net/minbok5_jub.pdf (last ned Min Bok 5 som PDF-fil)


Publisert: 25. mai 2023

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2024