Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Denne boken er den fjerde i rekken av mine memoar-bøker.

Denne boken handler om tida etter at jeg ble ferdig med min førstegangstjeneste (i infanteriet) på Terningmoen, sommeren 1993.

Iløpet av førstegangstjeneste-året, så hadde alle de andre beboerne på Ungbo Skansen Terrasse 23 (hvor jeg bodde på den tida) flytta ut.

Så jeg hadde en hel Ungbo-leilighet for meg selv, og min lillesøster Pia ønsket å igjen flytte inn hos meg (på rommet mitt på Ungbo) etter at hennes Grünerløkka-bofellesskap ble oppløst.

Pia var arbeidsledig, blakk og hadde ikke ting oppe og kjøre med Arbeidsformidlingen, så det var nesten som å få en slags adoptivdatter inn i leiligheten.

Min tremenning Øystein 'Seoul' Andersen sin kamerat Glenn Hesler tagg også, om at jeg skulle hjelpe han å få et rom på Ungbo (ved å snakke med 'Ungbo-dama' for han) og en kort periode var vi nesten som den norske versjonen av Friends (Pia, Glenn og jeg).

Når det gjaldt jobb så ønsket jeg egentlig å få meg en ni til fire-jobb, sånn at jeg kunne drive med programutvikling på fritiden.

Men det var nedgangstider (og med min NHI-bakgrunn var jeg muligens overkvalifisert for de jobbene jeg søkte) så det ble til at jeg fortsatte å jobbe i Rimi, hvor jeg hadde begynt å jobbe annenhver lørdag, ved siden av militæret.

For å få nok penger til mat osv. (for Pia og meg) så ble det sånn, at jeg jobbet i åtte forskjellige Rimi-butikker, i 1993.

Og på Rimi Karlsrud ble jeg kjent med den unge og brystfagre Sophie (som jeg seinere har funnet ut om, at er tippoldebarn av den kjente franske kunstneren Gauguin).

Sophie studerte juss ved UIO, og siden at vi begge jobbet på Lambertseter, så pleide jeg noen ganger å møte henne på t-banen, hvor vi snakket om karriere, osv. Og jeg sa en gang til henne, at jeg ville prøve å bli assisterende butikksjef (minst) i Rimi.

Så det med ni til fire-jobb ble det ikke noe av, men jeg rakk å lage ferdig hoveddelen av et tippeprogram (i Pascal) hvor jeg blant annet brukte noen egenutviklede vinduer (som i Windows nesten, som var nytt på den tida) før jeg begynte som Rimi-leder.

Og selv om jeg liksom hadde skutt gullfuglen (må man vel si) med mitt 'kryssord-skape-program' (som jeg lagde som sisteårs-oppgave på NHI, studieåret 1991/92) så ble det ikke noe penger av det (siden at jeg ikke hadde noe særlig bra nettverk, må man vel si).

Men jeg ble låseansvarlig på Rimi Nylænde (på Lambertseter) sommeren 1994, og så var jeg aspirant i et halvt år der, før jeg ble assisterende butikksjef, i januar 1995.

Og jeg rakk også å få meg førerkort (etter å ha fått meg en ekstrajobb hos Norsk Idrettshjelp, våren 1995).

Og siden at jeg begynte å bli litt gammel for å bo på Ungbo (og Pia og Glenn flytta ut) så flytta jeg til Rimi sine leder-boliger på St. Hanshaugen, i januar 1996 (etter å ha venta et år (eller om det var enda lenger) på at noe skulle bli ledig der).

https://johncons.net/minbok4_jub.doc (last ned Min Bok 4 som DOC-fil)

https://johncons.net/minbok4_jub.pdf (last ned Min Bok 4 som PDF-fil)


Publisert: 8. januar 2023

Sist oppdatert: 8. januar 2023

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2024