Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Denne boken er den tredje i rekken av mine memoar-bøker.

Boken handler om den tida jeg avtjente førstegangstjenesten, (fra juli 1992 til juni 1993).

Jeg havnet på Terningmoen, i infanteriet, (som min tidligere klassekamerat Andre Willasen, (fra Gjerdes videregående i Drammen), hadde fortalt meg om, at var det hardeste/tøffeste man kunne havne i, av alle norske førstegangstjenester).

En av de første ukene, (eller egentlig en langhelg), så ble jeg utnevnt til ukehavende soldat, (og hadde et eget kontor/rom, i samme brakke, som kompanisjefen, osv.).

Bortimot halve kompaniet, (inkludert hele tropp en, som jeg var i), var med som statister i filmen Secondløitnanten, (i noen scener, som ble spilt inn, på en gård i Kvikne, i Østerdalen, høsten 1992).

Og vi var også på en del forskjellige øvelser, på steder som Fosen/Trøndelag, Kongsberg og Kongsvinger (Øvelse Elg 92).

Pluss at vi var på en vinterøvelse, (hvor jeg fikk en frostskade på øret), ved Sjusjøen/Lillehammer, (vinteren 1993).

Og det var også sånn, at jeg stod parade i Karl Johan, (ovenfor Spikersuppa), under åpningen av Stortinget, høsten 1992.

Jeg ble også valgt ut, (som en av troppens fem beste skyttere), til å være med i garnisjonsmesterskapet i skyting, på Terningmoen, (og jeg fikk også noe sånt som 7-8 ferdighetsmerker, iløpet av dette året).

Vi var også med på å arrangere junior-NM på ski, (på Rena), og mye annet.

Ellers så var det sånn, at jeg måtte bytte deltidsjobb, (jeg dro hjem til Oslo, i helger/ferier), fra OBS Triaden til Rimi Munkelia, (hvor blant de kjente/beryktede personene Ihne Vagmo og Terje Sjølie jobba), mens jeg var i militæret.

Før jeg bytta jobb, (noe jeg gjorde i jule-permen 1992), så var jeg en del på besøk, (i helgene), hos min lillesøster Pia, som da bodde i et slags bohem-kollektiv, (sammen med sine Røyken-venninner Siv Hansen og Monica Lyngstad), på Øvre Grunerløkka, (og disse 'hobby-blitzerne' fikk meg da opp i en del stry, må man vel si).

https://johncons.net/min_bok_3_jub.doc (last ned Min Bok 3 som DOC-fil)

https://johncons.net/min_bok_3_jub.pdf (last ned Min Bok 3 som PDF-fil)


Publisert: 11. desember 2021

Sist oppdatert: 11. desember 2021

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2024