Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Min arbeidsbekreftelse fra ICA

Jeg har en arbeidssak, mot Rimi/ICA, etter mye tull, (fra distriktsjefene osv.), i forbindelse med, at jeg begynte, i jobben, som butikksjef, på Rimi Kalbakken, i år 2000. Og det er vel, på grunn av dette, (må man vel gå ut fra), at jeg ikke fikk, en ordentlig attest, fra Rimi/ICA.

Det var også sånn, at jeg vant/klarte, en driftskonkurranse, for butikksjefer, som het Rimi Gullårer, som butikksjef, på Rimi Langhus, i 2001. Og da fikk jeg, en penn, og et gratulasjonsbrev, fra Stein Erik Hagen, (hvor han skrev, at man måtte være arbeidssom og en god leder, for å klare kravene, i den konkurransen).

Etter mye krøll, med lånekassa, da jeg studerte, ved University of Sunderland, studieåret 2004/05, så endte jeg opp, på min onkels gård, i Kvelde, (våren 2005), og der ligger fremdeles, (såvidt jeg vet ihvertfall), mine attester og vitnemål, (i en perm, i kofferten min), og ICA/Rimi, har ikke klart/ønsket, å sende meg dokumentasjon, om at jeg vant/klarte, denne butikkdrift-konkurransen.

Arbeidsbekreftelsen er også vag, når det gjelder, de første årene, som jeg jobbet, i Rimi/ICA. Det var sånn, at jeg jobbet deltid, (ved siden av NHI-studier), på OBS Triaden, da jeg måtte i militæret, sommeren 1992. Og da jeg var, i infanteriet, (i Elverum), så ble det kommunikasjonsproblemer, (syntes jeg), mellom meg, og en da ganske ny kassaleder-dame, på OBS Triaden.

Min russekamerat Magne Winnem, jobbet på den her tida, som butikksjef, på Rimi Munkelia, i Oslo, og Winnem og jeg, var ganske ofte, på pub-runder osv., (for å minnes russetida kanskje), og Winnem sa da, at jeg godt kunne få, en deltidsjobb, på Rimi Munkelia, siden at de trengte folk der, i juleferien, i 1992.

Etter militæret, så fortsatte jeg, å jobbe, annenhver lørdag, på Rimi Munkelia. Og jeg jobbet også ekstra, i andre Rimi-butikker, (i Oslo), når de hadde problemer, med sykdom, for eksempel. Og fra høsten 1993, så fikk jeg også, en 50-60 prosent-stilling, på Rimi 3164 Lambertseter.

I tillegg, så jobbet jeg også, som ringe/ekstra-hjelp, i Winnem sin nye butikk, (hvor han ble butikksjef, sommeren 1993 vel), Rimi Karlsrud. Og fra sommeren 1994, så fikk jeg jobb, som ferie-assistent, (en lederstilling), på Rimi 3164 Lambertseter. Og så ble jeg aspirant, i den samme butikken, fra høsten 1994, og assisterende butikksjef, (også i den samme butikken), fra januar 1995.

Jeg hadde jo utdannelse fra NHI, så jeg hadde egentlig ikke som mål, å jobbe, i butikk, resten av livet. Jeg hadde egentlig nådd, mitt mål, i Rimi, (fra høsten 1993, var det vel), om å bli assisterende butikksjef. Men jeg snakket med Magne Winnem, og han rådet meg til, å prøve, å bli butikksjef, for det var bra, å ha med, (som erfaring vel, og på CV-en osv.), og distriktsjef Anne Kathrine Skodvin sa da, at jeg først måtte jobbe, som assistent, i en større butikk, så jeg begynte, som assisterende butikksjef, på Rimi Bjørndal, våren 1996, og så begynte jeg, som butikksjef, på Rimi 3164 Lambertseter, (i Nylænde 5), høsten 1998.

Etter problemene, på Rimi Kalbakken, så bestemte jeg meg for, at jeg ville ut, av Rimi. Men det var sånn, at hybelen/leiligheten, som jeg bodde i, (på St. Hanshaugen), var eiet, av Rimi/ICA. Derfor så avtalte jeg, med Rimi-distriktsjef Anne Katrine Skodvin, at jeg skulle fortsette, å jobbe, som låseansvarlig, i Rimi/ICA, ved siden av studier, ved HiO IU, (også kjent som Oslo ingeniørhøyskole), fra høsten 2002.

(Pek på bildet med musepilen for å forstørre):

Ica
Mitt tjenestebevis fra Forsvaret

Det er sånn, at jeg har, en erstatningssak, mot Forsvaret, etter at jeg fikk, en frostskade, (som gjorde min mor lei seg, blant annet), på øret, under en vinterøvelse, i infanteriet, vinteren 1993.

Jeg har også en arbeidssak, mot Forsvaret, for jeg fikk en datajobb, (som undervisningsassistent, for et datakurs, for høyere offiserer, ved ski og vinterskolen, var det vel), mens jeg avtjente førstegangstjenesten. Og denne stillingen, måtte jeg slutte i, etter en dag, selv om jeg hadde blitt lovet, å ha, denne stillingen, i tre måneder, (noe som jeg tenkte, at ville være bra, for min sivile karriere, etter militæret). Så dette er en 'constructive dismissal'-sak, (som de sier, i England), vil jeg si.

Det fremgår heller ikke, av tjenestebeviset, at jeg var ukehavende soldat, (under rekrutt-tida, var det vel), på Terningmoen, sommeren/høsten 1992.

Jeg var også fungerende lagfører, i perioder, (både på reservelaget, (hvor jeg var, fra oktober til desember cirka, i 1992), og på lag 2, (hvor jeg var, fra desember 1992 til juni 1993). Jeg var geværmann 1, på lag 2, (tropp 1, juli 1992-kontingent, på Terningmoen), og lagfører Bricen, drev mye med militær-nærradio og jobbdimmet også, så jeg meldte ofte av laget, (blant annet), de siste månedene. Og jeg var også fungerende lagfører, på enkelte økter, når det gjaldt angrep/skytterlinje, (med reservelaget, var det vel), og angrep med vernedrakt, (med lag 2), da jeg, (som den eneste på laget vel), hadde walkie talkie-kontakt, med befalet, og så ledet jeg laget 'mitt', over et 'lende' da, iført vernedrakter og i en slags skytterlinje-formasjon, (heter det vel), blant annet.

Jeg husker også, at jeg fikk kjeft, av de andre, på reservelaget, en gang, som laget hadde klart kravet, på ti minutter, (var del vel), når det gjaldt, å sette opp knappetelt. For det var mange, som ikke ønsket, å utmerke seg, på det laget, (for de ville egentlig dimme). Så det er mulig, at jeg var, en slags lagfører, på reservelaget, (selv om det også er mulig, at vi, på det laget, ikke hadde faste stillinger).

Det var også sånn, at jeg ble valgt ut, til å være en av fem soldater, som skulle representere troppen, (tropp 1), i garnisjonsmesterskapet, i skyting, (på Terningmoen), høsten 1992. Men det var sånn, at når vi geværmann-folka øvde, på skyting, så var det ofte, med støtte. Mens i garnisjonsmesterskapet, så skulle vi konkurrere, i skyting uten støtte, (på den skytebanen, på Terningmoen, (bane 1 eller 2), som hadde elektroniske blinker). Og jeg hadde også fått, en blodpropp, (eller noe i den duren), i armen, under innspillingen, av filmen Secondløitnanten, (hvor vår tropp, (med flere), var statister), mens jeg spilte, en tysk nazi-fange. Så jeg kom nok, på en av de siste plassene, i den konkurransen, (for å si det sånn).

Jeg fikk tilsammen ni merker/medaljer, under dette året, som jeg avtjente førstegangstjenesten. Det var vernepliktsmedaljen, skarpskyttermerket i bronsje, skarpskyttermerket i sølv, infanterimerket, feltidrettsmerket, NICE-medaljen i bronsje, det frivillige skyttervesenets skyttermerke i bronsje og ski(skytter)-merket. Jeg fikk også Osloløpet sitt merke, for Magne Winnem, (som var butikksjef, på Rimi Munkelia, hvor jeg jobba annenhver lørdag, ved siden av militæret), dro meg med, på den konkurransen, hvor jeg representerte butikken, (blant annet sammen med Winnem sin assistent Ihne Vagmo, (som seinere ble mer kjent, for sin deltagelse, i TV-programmet Robinson-ekspedisjonen)).

Så jeg var nok antagelig den, i kompaniet, som fikk flest merker/medaljer, (av oss juli 1992-kontingent-folka), hvis jeg skulle tippe. Selv om jeg ikke klarte marsjmerket, må jeg innrømme, (siden at jeg var, litt 'pinglete', på den her tida, (må man vel si), og jeg skulle også jobbe, en lang lørdagsvakt, (på Rimi Munkelia), dagen etter, den dagen, som marsjmerket-konkurransen, (den såkalte 'tre-mila'), til fots, (med pakning), ble arrangert).

De hadde ikke militærpoliti, på Terningmoen, så en del av vår tjeneste der, var å være portvakt og streifvakt, (i tilsammen kanskje 20-30 døgn, iløpet av det året, som vi var stasjonert der).

(Pek på bildene med musepilen for å forstørre):

Tjenestebevis Tjenestebevis 2
Arvato Services, Liverpool

Jeg har også en arbeidssak, mot Bertelsmann Arvato sin Microsoft Scandinavian Product Activation, hvor jeg jobbet, (med å aktivere Windows osv., for Microsoft-kunder, som ringte, fra Skandinavia), fra juni til desember, i 2006.

Jeg jobbet også, i den samme rollen, (også i the Cunard Building, i Liverpool), for vikarbyrået Randstad, fra august 2005 til juni 2006.

Jeg måtte rømme, fra min onkel Martin sin gård, i Kvelde, på 35 års-dagen min, (25. juli 2005), og havnet etterhvert, på et herberge, (International Inn), i Liverpool, og der så jeg, (på en oppslagstavle), at man kunne kontakte Reed Employment Agency, hvis man så etter jobb. En Mr. Vaughan der, sendte meg til deres konkurrent, (må man vel si), Randstad, og de skaffet meg jobb, hos Arvato, (for jeg hadde studert, i Sunderland, noen måneder før dette, så jeg hadde engelsk bankkonto osv., fra før).

Jeg ble mobbet mye, av de skandinaviske 'Team Leader'-ne der, og fant ut, i forbindelse med at jeg startet en arbeidssak, at de brukte, en ledelsesmetode, som de kalte: 'Reinforcement', (negativ forsterkning vel), blant annet. Og dette er visst noe, som er skadelig, å bruke, mot hunder, (for eksempel), fant jeg ut.

(Pek på bildene med musepilen for å forstørre):

Arvato Randstad
CC Storkjøp, Drammen

Dette var en slags økonomipakning-butikk, som annonserte sammen med supermarkedet CC Matsenter, (som lå i det samme bygget/senteret). Her jobbet jeg ved siden av skolen, det siste året på handel og kontor, (skoleåret 1988/89).

Mine arbeidsoppgave her, var for det meste, å sitte i kassa. Men jeg jobbet også litt, med å fylle opp varer, (som for eksempel potetløv/potetgull, (før butikken åpnet, på lørdager)). Jeg jobbet også, med å rydde/stable europaller, rydde flaskebordet, rydde papp i hyllene og rydde handlevogner på parkeringsplassen, (før/ved stengetid). Jeg var også 'avgitt' Freia, for å jobbe, noen seinvakter, med å selge sjokolade, i hallen, rett utafor butikken, (på CC Drammen). Og jeg ble også plassert til, å selge ti-kroners-varer der, (i hallen), noen vakter, den siste tida, som jeg jobba, for denne butikken.

En fra hjemstedet mitt Bergeråsen, (Arnt Lund), jobba i denne butikken. Jeg hadde sett en lapp, som han hadde hengt opp, om brukte skolebøker, på skolen min, (Gjerdes videregående, i Drammen). Og da jeg var, på CC, for å kjøpe bøkene, til Arnt, så spurte jeg han, (på impuls), om de hadde ledig jobb, og jeg fikk jobb der, etter et jobbintervju, med butikksjef Karin Hansen, (het hu vel).

Jeg hadde egentlig tenkt til å slutte der, cirka på samme tid, som skolen slutta, (for å ordne med flytting, nærmere hovedstaden, før NHI-studiene mine begynte). Men på grunn av en misforståelse, (med ei lederdame, som bodde, på Bergeråsen), så ble det til, at jeg jobbet heltid her, det meste av sommerferien, (sommeren 1989).

CC Drammen, (eller CC Brakerøya, som senteret også er kjent som), er forresten, Norges eldste kjøpesenter, (hvis jeg ikke tar helt feil).

Jeg fikk en arbeidsbekreftelse, da jeg slutta, i denne jobben, og den ligger, (sammen med mine andre vitnemål/attester), på gården, til onkel Martin, i Kvelde, (hvor disse papirene har ligget, siden 2005, uten at jeg har klart, å få noen av mine slektninger, til å sende de til meg, for å si det sånn).

Norsk Hagetidend

Siden at NHI, var en privat høyskole, og studielånet, (fra Lånekassa), ikke dekket, alle de ekstra skolepengene, så var det sånn, at jeg bestemte meg for, å ta et friår, fra NHI, (for å spare opp penger, til det andre året).

Så høsten 1990, så dro jeg, til Arbeidsformidlingen, på Schous plass, (i Oslo), og de skaffet meg, en praksisplass, som kontormedarbeider, hos Norsk Hagetidend/Det Norske Hageselskap, (på Grønland).

Denne jobben, var dårlig betalt, så jeg sluttet, før praksisplasstiden var ferdig, (for å begynne, i en 'vanlig' jobb, hos Matland/OBS Triaden, i Lørenskog), ettersom at det ikke, var noe sjanse, for å få fast ansettelse, (eller vikariat), etter prakistidens slutt, (sånn som jeg forstod det).

Jeg var også dataøkonomi, på denne tida, (og hadde gått, et år, på NHI), men Arbeidsformidlingen godkjente liksom ikke, mitt siste år, fra handel og kontor, siden at jeg bare hadde med meg, en kopi, av dette vitnemålet, (den første dagen, hos Arbeidsformidlingen), var det vel.

I denne jobben, så gjorde jeg, forfallende kontorarbeid, (som å skrive pressemeldinger, analysere leserundersøkelser, rydde i biblioteket og merke/rydde lysbilder), for Norsk Hagetidend. Jeg gjorde også annet arbeid, som å hente et kamera for dem, (som de hadde glemt igjen vel), hos Botanisk hage. Jeg jobbet også, i flere uker, hos Hageselskapet sitt lager, (på Tøyen), og hjalp lagersjefen, (en kar som het Åge vel, fra Fredrikstad), med å pakke bøker, osv.

Jeg hjalp også til, med å bygge, en stand, (for Hageselskapet), på Landbruksutstillinga, på Hellerudsletta, (høsten 1990). Og jeg ble også sendt, til Stortinget, for å hente statsbudsjettet, for 1990, (husker jeg), for Hageselskapet sin direktør, (var det vel). Og jeg betjente også sentralbordet, (til Hageselskapet), noen timer, (en gang), mens de andre, hadde personalmøte.

Jeg fikk en bra attest, (av redaktør Knut Lønø), etter å ha jobbet her. Men den attesten ligger, (siden 2005), sammen med mine andre attester/vitnemål, på gården til onkel Martin, i Kvelde.

Matland/OBS Triaden, Lørenskog

Jeg leide et rom, av min tidligere stefar Arne Thormod Thomassen og hans samboer Mette Holter, på Furuset, studieåret 1990/91, og en familievenn av disse, med navn Svein Martinsen, tipset meg om, at de trengte folk, på Matland, (som da nettopp, hadde blitt kjøpt opp, av Forbrukersamvirket).

Jeg ble også tilbudt, et seks ukers vikariat, på Rimi Oppsalstubben, denne høsten, (mens jeg jobbet, i en praksisplass, hos Norsk Hagetidend). Men siden at dette kun skulle være, en jobb, i et friår, fra NHI, så valgte jeg heller, å begynne, i et seks måneders vikariat, som jeg ble tilbudt, i Forbrukersamvirket, (for da var 'brorparten', av dette friåret, i 'boks' liksom, for å si det sånn). For hvis jeg skulle hatt, mange korte arbeidsforhold, i dette friåret, så ville vel det, ha blitt, litt rart, (må man vel si).

Vikariatet, (på seks måneder), var i kassa, og jeg jobbet samme skift, som blant annet Knut Hauge, (som seinere er kjent, for tegneserien Mille, i Pondus).

Knut Hauge og jeg, var interesserte i, å jobbe, også i andre avdelinger, (på Matland/OBS Triaden), og jeg husker blant annet, et en fra 'gølvet', lærte oss, å 'shine' hyller, (en dag, som det var stille, i kassa).

Jeg ble etterhvert brukt, en del, som pauseavløser, (for det var 15-20 kasser, på dette hypermarkedet, og det å stenge kassene, på lørdagene, var ikke, så enkelt, for å si det sånn).

Og jeg jobbet også mye, på OBS Triaden, i tida etter, at mitt seks måneders-vikariat, var ferdig. Da jobbet jeg mye seinvakter, (og helger), ved siden av studier, ved UIO, (jeg leste til ex-phil, som privatist, i første semester, i 1991, siden jeg var litt nysgjerrig, på hva UIO/ex-phil, gikk ut på, for jeg kjente en del folk, som hadde gått der). Og jeg begynte, på det andre året, på NHI, høsten 1991.

Da kassaleder Carmen slutta, så ble jeg brukt, (på noen vakter), som kassaleder. Jeg satt i info-bua, og hjalp kunder, som hadde klager, osv. Og jeg svarte også, (etter beste evne, for opplæringen foregikk litt, i hui og hast, må man vel si), på sentralbordet. Og jeg ropte også, på høytaler-anlegget, når jeg så, at det var ledig, i en kasse, (sånn som jeg husker det). Og det er mulig, at jeg ordnet, med retur og veksel. Hvis ikke det var sånn, at hu som lærte meg opp, i å mestre sentralbordet, (ei Marit, som egentlig jobba der, som deltids-kasserer), dreiv med det.

Etterhvert, så trengte de folk, i ferskvareavdelingen, og jeg begynte, (dette var høsten 1991 vel), å jobbe, hver lørdag, som en slags fast assistent, i ferskvareavdelingen. Jeg lærte å se forskjell, på alle kjøtt-pålegg-slagene, og jeg skar også opp pålegg som roastbiff og kokt skinke. Jeg pakket og veiet fisk, salat-pålegg og kjøtt-pålegg. Jeg lærte å dele og pakke kyllinger, (vi hadde vel to kylling-griller der, hvis jeg ikke tar helt feil). Og jeg hjalp også til, med renhold, (av avdelingen), etter stengetid. Dette jobbet jeg med, hver lørdag, i flere måneder, i 1991 og 1992, (husker jeg). Og det var en fast kar, (en med mørkt hår, på min alder, som jeg seinere spilte litt fotball sammen med, på Kiwi-butikksjef Tom Gulbrandsen, (kamerat av min tremenning Øystein Andersen og Glenn Hesler), sin søndags-fotball, på Ellingsrud, (like ved der jeg bodde, på Ellingsrudåsen)), som jeg pleide, å jobbe sammen med, hver lørdag, i denne avdelingen.

Det var også sånn, at Lars Erik Koritov, (som var leder, for spesialvareavdelingen), en gang, spurte ei da ganske ny kassaleder-dame, (ei fra OBS Lillestrøm vel), om han kunne få 'låne' meg. Og så ble jeg brukt, som en slags sikkerhets/kassa-rådgiver, (og jobbet også en vakt, på åpningsdagen), for spesialvareavdelingen sin sommerbutikk, på Triaden-senteren, (der hvor det nå er Vinmonopol cirka vel), våren/sommeren 1992.

Det var også sånn, at når jeg var avløser, (den siste tida, som jeg jobba der), så tok jeg også, en del oppgjør, (jeg slo Z-rapport og sjekka om kassererne hadde telt riktig), sånn som jeg husker det. Og noe sånt, gjorde jeg vel muligens også, (mener jeg ganske vagt å huske, for jeg var litt opptatt, med noen oppgaver, på NHI, og trodde, at jeg bare skulle sitte, i kassa, da jeg dukka opp, på jobben, og 'måtte' sitte, i kassaleder-bua), på den tida, som kassaleder Carmen slutta. Jeg fikk også ansvaret, for å lære opp, minst en ny kasserer, (en som het Thomas vel), sånn som jeg husker det.

Jeg pleide også, å hjelpe, gutta på gølvet, (hvis de hadde mye å gjøre), når jeg var ferdig, med å telle kassa, (på kveldsskiftene). Da pleide jeg ofte, å fylle opp Grandiosa, for eksempel. Det var også sånn, at en lørdag, så stod jeg, ved flaskebordet, (en jobb, som var ganske hektisk, må jeg si), fordi at ingen andre, orka/kunne.

Det var også sånn, at først, så var dette, en ganske selvstendig butikk, (eiet av Forbrukersamvirket Lørenskog), med en egen disponent, (ved navn Skjalg Nakkim), og butikken het fortsatt Matland, på den tida, som jeg begynte, å jobbe der. Men etterhvert, så var det sånn, at Forbrukersamvirket Lillestrøm, tok over butikken, (etter at Forbrukersamvirket Lørenskog, gikk konkurs, vel).

Kjøpesenteret Triaden, (også kjent som Lørenskog Storsenter), var forresten, Norges største kjøpesenter, (i areal vel), på den tida, som jeg jobba der, og Matland/OBS Triaden, var vel, en av Norges 10-15 største matbutikker, (når det gjaldt omsetning), på den tida, som jeg jobba der.

Jeg fikk en arbeidsbekreftelse, etter å ha jobbet her, men den ligger også, hos min onkel Martin, i Kvelde, (siden 2005).


Publisert: 14. desember 2016

Sist oppdatert: 29. januar 2017

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2023